divendres, 15 de setembre del 2017

Xavier Corominas i Mainegre,

Pres polític del Franquisme. 1974/1975.


Alcalde de Salt, 1991/1999.

Promotor de l'ùs de la Bicicleta.

.Neix a Salt, Girona, Catalunya, el 14 de gener de 1951, pare, Antoni Corominas Casas, mare Dolors Mainegre Fullà. nascuts a Palau Sacosta, Girona el 1912, i Vilobí d' Onyar el 1914. Té un germà; Lluís Corominas Mainegre nascut el 1942. viu al carrer de la Processó de Salt, i assisteix als parvuls de les Escoles Dominiques de Salt, per més tard passar a les Escoles del Germans de les Escoles Cristianes ; La Salle també a Salt. És batejat a la Parròquia de Sant Cugat de Salt, on hi fa la primera i la segona comunió quan n'era rector el Dr. Sebastià Puig i Navarra. Al 1963 deixa la Salle per acabar el Comerç Administratiu a la Acadèmia " Virgen Maria " de Salt i a l' Acadèmia Mercuri de Girona ( Coquard ). A partir dels 12 anys ajuda al seu pare que era carter a mitja jornada a repartir correspondència pels barris de Sant Cugat, Verge Maria i Disseminat de Salt. Als 14 anys comença la seva vida laboral a la Gestoria Izquierdo de Girona, segueix la vida laboral.

En el lleure entra a formar part de l' Agrupament Escolta Sant Cugat, a la patrulla dels Senglars. sent els seus caps Narcís Casas Vilà i Martí Vilà. Els seus companys de patrulla, són en Vicenç Casas, en Guillem Terribas, entre d'altres. Més endavant és dels primers caps de Rangers de Salt, amb Martí Fita i Salvi Jacomet, fins als 17 anys.

Estudia, mentre treballa, Batxillerat Nocturn, fins al tercer Curs, a l' Instituto Nacional de Enseñanza Media de Girona. Es desplaça habitualment amb bicicleta.

Als 17 anys realitza el primer viatge fora de Cataluna amb el seu amic Vicenç Casas, fins a Andalussia, Extremadura i Madrid amb auto-stop.

Als 18 durant les vacances, fa el seu primer viatge en solitari al Nord d' Espanya, també amb auto.stop.

Comença a mantenir contactes amb moviments d'esquerra a la clandestinitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada