dijous, 9 de gener del 2020

La vespra de gairebé tot: Germinal Ibarra és un policia desencantat a què persegueixen els rumors i la seva pròpia consciència. Fa tres anys que va decidir arrossegar la seva malenconia fins a una comissaria de La Corunya, on va demanar el trasllat després que la resolució de l'sonat cas de l'assassinat de la petita Amanda el convertís en l'heroi que ell mai va voler ni sentir ser. Però el refugi i anonimat que Germinal creia haver aconseguit queda truncat quan una nit el reclama una dona ingressada a l'hospital amb contusions que mostren una gran violència. Una misteriosa dona anomenada Paola que intenta fugir dels seus propis fantasmes ha aparegut fa tres mesos en el lloc més recòndit de la costa gallega. Allà s'instal•la com a hoste a casa de Dolors, d'ànima sensible i torturada, que acaba acollint sense massa preguntes i la introdueix en el cercle que alleuja la seva solitud. L'encreuament d'aquestes dues històries en el temps es converteix en un mar amb dos vaixells en rumb de col•lisió que aniran avançant sense escapatòria possible. Una magnífica novel•la sobre el passat que sempre torna. Uns personatges que lluiten per tornar a començar i seguir sempre endavant.









La vespra de gairebé tot
 Víctor del Árbol

Germinal Ibarra és un policia desencantat a què persegueixen els rumors i la seva pròpia consciència. Fa tres anys que va decidir arrossegar la seva malenconia fins a una comissaria de La Corunya, on va demanar el trasllat després que la resolució de l'sonat cas de l'assassinat de la petita Amanda el convertís en l'heroi que ell mai va voler ni sentir ser. Però el refugi i anonimat que Germinal creia haver aconseguit queda truncat quan una nit el reclama una dona ingressada a l'hospital amb contusions que mostren una gran violència.
Una misteriosa dona anomenada Paola que intenta fugir dels seus propis fantasmes ha aparegut fa tres mesos en el lloc més recòndit de la costa gallega. Allà s'instal·la com a hoste a casa de Dolors, d'ànima sensible i torturada, que acaba acollint sense massa preguntes i la introdueix en el cercle que alleuja la seva solitud.
L'encreuament d'aquestes dues històries en el temps es converteix en un mar amb dos vaixells en rumb de col·lisió que aniran avançant sense escapatòria possible.
Una magnífica novel·la sobre el passat que sempre torna.
Uns personatges que lluiten per tornar a començar i seguir sempre endavant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada