divendres, 1 de maig del 2015

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini va néixer el 1965 a Kabul, capital de l'Afganistan.  El seu pare era diplomàtic i la seva mare professora de Farsi i Història.  El 1976, el seu pare va ser enviat a França i ell i la seva família vivien a París quan la Unió Soviètica va envair l'Afganistan a finals de 1979. A la família Hosseini se li va atorgar asil polític als Estats Units i al setembre de 1980 es van mudar a Sant Josep , Califòrnia.

 En acabar el col·legi, Hosseini va estudiar biologia a la Universitat de Santa Clara, on va obtenir el títol de Llicenciatura en 1988. A l'any següent es va inscriure en l'Escola de Medicina de la Universitat de Califòrnia, San Diego on es va titular com a metge en 1993. El 1996 va realitzar la seva residència en medicina interna al centre mèdic Cedars-Sinai a Los Angeles i va exercir com internista entre el 1996 i el 2004.

 Al març del 2001 Hosseini va començar a escriure la seva primera novel·la, "Estels en el Cel", basada en el seu natal Kabul.  Publicat al 2003, el llibre es va convertir en un èxit de vendes internacional, venut en almenys 70 països i mantenint-se més de 100 setmanes a la llista de best-seller del New York Times.  Conta la història d'Amir, un nen de Kabul i el seu amic més proper, Hassan, el jove servent del seu pare.  La història es desenvolupa dins d'un escenari d'esdeveniments tumultuosos, des de la caiguda de la monarquia a l'Afganistan, la intervenció militar Soviètica, fins l'èxode de refugiats al Pakistan i l'Iran, i el dur mandat del règim talibà.  Una pel·lícula basada en el llibre va ser estrenada l'any 2007.
                                               











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada