dimecres, 26 de juny del 2019

Prepópolis












Petrópolis  la  ciutat  fundada per l’Emperador Pedro  per  a  la  seva  dona Maria Leopoldina d'Àustria


La història de Petrópolis s'inicia molt abans de la seva fundació oficial, a causa que la seva ubicació està profundament lligada al que es va conèixer com el Caminho Novo, un camí construït per millorar la connexió entre Rio de Janeiro i Mines Gerais, on hi havia les principals mines d'or i pedres precioses del país i que eren embarcades pel port de Rio amb destinació a Portugal.
Va ser l'emperador Pere I qui va concebre el somni de crear una gran residència d'estiu que estigués a l'altura de les residències de vacances que la reialesa acostumava tenir a Europa. El clima suau i l'exuberant vegetació de la regió van seduir a l'emperador des que la va visitar per primera vegada en 1822, per la qual cosa anys després va comprar diversos terrenys per aixecar el que va pensar cridar el "Palau dóna Concòrdia". Tristament per a Pedro I, l'obra mai es va realitzar ja que a l'abril de 1831 va ser obligat a abdicar i a tornar a Portugal.
A mitjan segle XIX l'estabilitat econòmica i política s'havia recuperat en l'imperi brasiler i va ser en aquest moment quan l'Emperador Pere II va reprendre el somni del seu pare. El projecte va estar a càrrec de Paulo Barbosa da Silva, majordom de la Casa Imperial, i de l'enginyer alemany juliol Frederico Koeler i no es va limitar només a construir un palau d'estiu sinó que va ser la planificació urbanística de tota una població, que va incloure la donació de terres a colons provinents de diversos països europeus, principalment d'Alemanya.
Petrópolis es va convertir així en la residència de l'emperador durant llargues temporades d'estiu que arribaven a durar fins a sis mesos, el que va atreure gran presència d'aristòcrates, polítics, diplomàtics i rics empresaris que van construir bells palauets, alguns dels quals encara es poden veure.
Petròpolis conserva amb cura l'herència arquitectònica de l'època imperial Rio de Janeiro
Petrópolis conserva amb cura l'herència arquitectònica de l'època imperial
Amb la proclamació de la República el 1889, la família imperial va ser obligada a exiliar-se, però la ciutat no va perdre la importància que havia adquirit. De fet, Petrópolis va arribar a ser per vuit anys la capital de l'Estat de Rio de Janeiro durant la Revolta de l'Armada contra el govern del Mariscal Floriano Peixoto, que va obligar a transferir a Petrópolis el govern en 1894.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada