dimecres, 20 de juny del 2018

Biografia de Elizabeth Strout


Elizabeth Strout

Strout va néixer a Portland, Maine, i va ser criada en petites ciutats de Maine i New Hampshire. El seu pare era un professor de ciència, i la seva mare professora de preparatòria. Després egressar del Bats College , Strout va passar un any a Oxford, Anglaterra, seguit d'un any d'estudis en lleis. Es va graduar amb honors en 1982, i va rebre tant un grau en lleis com un certificat en Gerontologia de la Universitat de Syracuse . En aquest mateix any va publicar el seu primer conte a la revista literària New Letters.

Strout es va mudar a la Ciutat de Nova York . Va continuar escrivint contes que van ser publicats en revistes literàries, així com en llibre roig i Seventeen .

Va treballar durant sis o set anys per completar el seu llibre, Amy i Isabelle, el qual, després de la seva publicació, va ser preseleccionat l'any 2000 per al Premi Orange i nominat per al premi Faulkner de ficció. Amy i Isabelle va ser adaptada com a pel·lícula televisiva, protagonitzada per Elisabeth Shue i produïda per Oprah Winfrey .

Strout va ser professora del NEH (Fons Nacional per a les Humanitats, per les sigles en anglès) en la Universitat Colgate durant la tardor de 2007. Allà va ensenyar escriptura creativa per a nivells inicials i avançats. També va formar part del Màster en Belles Arts a la Universitat Queens de Charlotte , de Carolina del Nord .

El 2009 Strout va ser honrada amb el Premi Pulitzer de Ficció per Olive Kitteridge . La seva novel·la més recent, The Burgess Boys, es va publicar al març de 2013.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada