diumenge, 17 de març del 2013

c






Davant  els  irònics  i  poc  afortunats   comentaris  que  en  el  programa   Arusitys  es  va  fer  sobre  el  comportament  del  cardenal  Jean-Louis  Tauran.
Poso  al vostre  abast  la informació  que  he  trobat   a  Internet    a  la  pagina: “te  interesa.es Religión”.
Per  fer  palès  la  importància  abans  d’emetre  un  judici,  la  informació  del  fet  i  del  personatge







El cardenal Jean-Louis Tauran va anunciar el Papa lluitant contra la seva greu malaltia  de Parkinson.
Jean-Louis Tauran, francès de 67 anys , ha estat el cardenal encarregat d'anunciar el 'Habemus Papam' des del balcó de la Basílica de Sant Pere en ser l'anomenat 'protodiácono', és a dir, el cardenal més antic del Col·legi Cardenalici.
Tots els que estaven a la plaça de Sant Pere o seguien el moment per televisió han pogut comprovar com el responsable d'anunciar al nou romà Pontífex Francesc I, cardenal Bergoglio, es trobava molt feble i tremolós.
La causa no és altra que una greu malaltia de Parkinson que pateix Tauran, i que ha deteriorat el seu aspecte físic de manera notòria en els últims temps.
El primer signe d'una possible malaltia es va detectar a l'abril de 2012, quan va caure malalt mentre concelebra la missa del Diumenge de Pasqua amb el Papa Benet XVI, i va haver de ser ajudat a abandonar l'altar per descansar.
Tauran va seure costat de l'altar, i allí va romandre tota la celebració eucarística, després d'haver patit un desmai, que llavors es va atribuir a la calor que feia a la Plaça de Sant Pere, però que posteriorment s'ha demostrat que es tractava d'un primer avís del Parkinson que pateix.
Nascut a Bordeus (França), Tauran parla castellà, anglès i italià i és membre del cos diplomàtic del Vaticà des de 1975. De fet, presideix el Pontifici Consell per al diàleg interreligiós i, gràcies entre altres punts a la seva dilatada experiència internacional, és el principal encarregat de les relacions amb el món musulmà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada