dissabte, 16 de març del 2013



Sant  Pare  Francesc



Ha  estat poc després de les set de la tarda, 13 de març, quan la xemeneia de la Capella Sixtina ha tret la fumata blanca indicativa de que els 115 cardenals tancats al conclave han aconseguit trobar un consens de dues terceres parts per escollir el successor de Benet XVI.
 L'elecció del nou Papa ha arribat a la segona jornada de votacions i després de dues 'fumates' negres, una la tarda de dimarts i una el matí d'aquest dimecres. Minuts després de la fumata blanca, les campanes de la Catedral de Barcelona i de moltes esglésies d'arreu del món han començat a repicar per celebrar l'acord en l'elecció del nou Papa.
El cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio serà el nou Sant Pare amb el nom de Francesc. Així ha estat anunciat poc després de les vuit del vespre, una hora més després que la fumata blanca ha indicat que el conclave ja havia escollit successor de Benet XVI.
Bergoglio era fins avui el cardenal de Buenos Aires, té 76 anys, és jesuïta i és el primer papa americà. De fet, és el primer cop que els cardenals trien un pontífex de fora d'Europa.
Milers de fidels esperaven a la plaça de Sant Pere la primera aparició del nou Sant Pare, que cap a un quart de nou ha sortit al balcó ja vestit amb la tradicional roba blanca de la seva dignitat,  per  impartir l'oració "urbi et  orbi"  i  va  demanar  als  fidels que  resessin  per  ell. Els   cardenals  han  anat  a  cercar  el  papa  gairabé  a  la  fi  del  món,  però  som  aquí va  dir.
Tot  seguit, va  demanar  per  pregar  per al  papa  emèrit  Benet XVI i  va  anunciar  que  aniria  a resar  a  la  Mare  de  Déu  perquè  tingués  cura  de  Roma .
El  Sant Pare  Francesc va  demanar  als  fidels a  fer  el  camí  conjuntament amb  ell, un  camí  d'amor  i  fraternitat  i  confiança.
La  seva  senzillesa  i  humanitat  ens  va conquerir   el cor  i  amb  la  immediatesa d’un   llamp   els  seus  gestos i les  seves  paraules ens   van  omplir   d’esperança, obrint  camins d´amor.
Una  nova  etapa  s’obre  a l ‘església    i  al món



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada